Peste 80% dintre participanții la consultare s-au pronunțat pentru independența Cataloniei

65
Peste 80% dintre participanții la consultare s-au pronunțat pentru independența Cataloniei - peopletakestreetsbannerreadingin-1415603449.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 80,7% dintre persoanele care au participat la votul simbolic privind independența, organizat duminică în Catalonia, s-au pronunțat pentru aceasta, adică 1,6 milioane de voturi, potrivit unor rezultate provizorii difuzate de Executivul catalan, relatează AFP.


Aceste rezultate, difuzate după numărarea a 88,4% din buletine, arată că 1.649.239 de persoane au votat de două ori "da" la întrebările "doriți Catalonia să fie stat?" și "dacă da, doriți să fie independent?", a anunțat Joana Ortega, vicepreședinta Executivului.

Potrivit lui Ortega, cel puțin două milioane de persoane au participat la consultare.

Aceste rezultate este necesar să fie interpretate cu prudență, în contextul în care opozanții față de independență au anunțat că boicotează scrutinul, scrie mediafax.ro.


Astfel, este vorba în principal despre simpatizanți ai cauzei separatiste, care s-au prezentat în secțiile de votare din puternica regiune din nord-estul Spaniei cu 5,7 milioane de locuitori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Actual : SCOȚIA rămâne în Regatul Unit!
Pagina a fost generata in 0.8378 secunde