Phenianul afirmă că racheta lansată poate purta o focoasă nucleară mare

176
Phenianul  afirmă că racheta lansată poate  purta o focoasă  nucleară mare - phenian-1499260441.jpg

Articole recomandate

Racheta balistică intercontinentală pe care Coreea de Nord a testat-o recent este capabilă să poarte "o focoasă nucleară mare", a afirmat, ieri, agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP. 


Dispozitivul, lansat în momentul în care Statele Unite se pregăteau să își sărbătorească ziua națională, ar putea ajunge în Alaska, potrivit experților americani. 


Deținerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist care a realizat deja cinci teste nucleare și dispune de un mic arsenal de bombe atomice. 


Rămâne de știut dacă Phenianul este capabil să miniaturizeze o focoasă nucleară pentru montarea ei pe o rachetă și să stăpânească tehnologia pentru reintrarea acesteia în atmosferă. 


Agenția KCNA a dat asigurări că lansarea de marți a răspuns "tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistența la căldură și stabilitatea structurală a focoasei", necesară pentru a reintra în atmosferă fără să fie avariată. Focoasa era realizată din fibre de carbon, potrivit agenției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3938 secunde