Pilot militar ucrainean, găsit vinovat pentru moartea a doi jurnaliști ruși

160
Pilot militar ucrainean, găsit vinovat pentru moartea a doi jurnaliști ruși - pilotucrainean-1458585588.jpg
Un tribunal din regiunea separatistă prorusă Donețk, din estul Ucrainei, a găsit-o vinovată, ieri, pe Nadia Savcenko, fost pilot militar ucrainean, de uciderea a doi jurnaliști ruși în apropiere de regiunea Lugansk, informează agenția de presă Tass.


Potrivit verdictului dat, luni, de un tribunal din Donețk, Savcenko a fost condamnată pentru uciderea jurnaliștilor Igor Korneliuk și Anton Voloșin, dar a fost găsită vinovată și pentru atentare la viața civililor și traversare ilegală a frontierei cu Rusia, în condițiile în care a fost răpită de rebelii proruși din estul Ucrainei și apoi pre-dată autorităților ruse.


Conform sentinței, Savcenko "care are pregătire militară și experiență militară în operațiuni efectuate în Irak, a decis, în timpul unui concediu, ca în loc să participe la conflictul armat din sud-estul Ucrainei, să se ducă la batalionul Aidar aflat sub comanda lui Serghei Melniciuk, care era localizat în orașul Șceastea din regiunea Lugansk", scrie Tass.


Serghei Melniciuk a fost identificat drept cel care a plănuit uciderea celor doi jurnaliști ruși în apropiere de Lugansk.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4439 secunde