Plaja Vadu se vinde on-line

2492

Articole de la același autor

Plaja de la Vadu nu va mai rămâne mult timp un colț sălbatic de natură. Secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu, a precizat că spațiul insuficient de pe litoral în raport cu numărul tot mai mare de turiști va determina amenajarea unor noi plaje, la Tuzla și Corbu – Vadu, iar fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, a intenționat să amenajeze un complex turistic în zona Vadu.
Numai că autoritățile locale le-au luat-o înainte și, în 2000, au apărut primii proprietari ai terenurilor din imediata vecinătate a plajei de la Vadu. Trebuie să ne așteptăm ca, în viitorul foarte apropiat, pre lângă cele trei pescării ale lui Viorel Bosoancă, să apară alte și alte construcții. Terenurile au intrat în circuitul civil și, în funcție de apropierea de firul apei, un metru pătrat de teren se vinde cu sume cuprinse între 100 și 35 euro.
O fâșie în lungime de aproximativ 12 kilometri de teren, care în actele cadastrale figurează ca fiind pășune, a fost împărțită și lotizată. A fost lăsată în domeniul public de interes național doar o suprafață de 60 de metri de la firul apei. Unul dintre proprietari, care și-a scos la vânzare terenul, ne-a spus că primii proprietari și-au vândut demult terenurile și că multe din ele ar fi încăput în mâna lui Sorin Vișinescu.
Interesul foarte mare pentru plaja Vadu a dus la crearea unui site de anunțuri imobiliare unde se tranzacționează terenurile din zonă. Iată ce ne postează administratorul site-ului: "Spațiul insuficient de pe litoral și noile normative aprobate de Executiv impun autorităților locale să identifice și să amenajeze noi zone de plajă. Localnicii sunt convinși că în doi – trei ani locul va arăta ca o stațiune… poate că va urma chiar traseul parcurs de Vama Veche. Vadu este un sat în județul Constanța situat la 15 km de Năvodari și la șapte kilometri după comuna Corbu. La ieșirea din Corbu de Sus, prima șosea la dreapta te va duce în satul care ani de zile a fost și este locul unde mulți au căutat liniștea și cel care a avut îndeletniciri ca pescuitul sau vânatul, a putut să savureze din plin beneficiile acestei zone".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8017 secunde