Poliţia britanică a descoperit un colet suspect conţinând uraniu, pe aeroportul Heathrow

50
Poliţia britanică a descoperit un colet suspect conţinând uraniu, pe aeroportul Heathrow - aeroporturaniu-1673450317.jpg

Articole de la același autor

Poliţia britanică a anunţat marţi că a deschis o anchetă după confiscarea unui colet conţinând uraniu pe aeroportul Heathrow din Londra, relatează France Presse.

Coletul a fost descoperit la 29 decembrie în timpul unui control de rutină efectuat de agenţi ai serviciului de frontieră, a precizat poliţia.


Potrivit tabloidului The Sun, primul care a relatat despre această captură, coletul provine din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care decolase din Oman.

Uraniul a fost descoperit într-un transport de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să stabilească dacă această descoperire este rezultatul unei manipulări necorespunzătoare în Pakistan, a relatat BBC.


„Aş dori să liniştesc populaţia: cantitatea de material contaminat este extrem de redusă, iar expertiza a concluzionat că nu prezintă niciun fel de pericol pentru public”, a declarat pentru presa locală comandantul de poliţie Richard Smith.

„Chiar dacă ancheta noastră continuă, acest colet nu pare să fie legat de nicio ameninţare directă, conform ultimelor noastre investigaţii”, a mai adăugat el



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4377 secunde