Concurs Prefectul Liviu Brăiloiu cere MAI deblocarea posturilor vacante din Prefectură

1125

Articole de la același autor

Prefectul Liviu Brăiloiu a trimis, ieri, la Ministerul Administrației și Internelor propunerea pentru noua organigramă a instituției pe care o conduce. Contrar OUG nr. 223/2008 care prevede, printre altele, blocarea posturilor din sectorul bugetar
pe parcursul acestui an, prefectul de Constanța va solicita deblocarea celor disponibile în organigramă.

Prefectul Liviu Brăiloiu a anunțat, ieri, că a definitivat organigrama instituției urmând să o trimită la Ministerul Administrației și Internelor. Deși poate era de așteptat ca numărul posturilor din organigramă să scadă anul acesta, Brăiloiu a declarat că, din contră, el va solicita și accesul la cele blocate în prezent și aici este vorba de patru sau cinci.
Mai exact, prefectul cere deblocarea posturilor din organigramă la care instituția ar fi trebuit să renunțe anul acesta potrivit OUG nr. 223/2008.
În sprijinul demersului său, Brăiloiu invocă dorința de a lucra cu profe-sioniști, el reclamând faptul că în prezent, foarte mulți angajați din prefectură nu au pregătirea profesională adecvată posturilor pe care le ocupă, în special cele ce țin de domeniul juridic. "Angajatul de la Oficiul Prefectural de la Hârșova este metalurgist. Nouă ne trebuie specialiști în juridic", a spus Brăiloiu.
Brăiloiu nu s-a ferit să declare că va demara o evaluare profesională a angajaților din Prefectură, iar cei care nu au pregătirea adecvată posturilor vor fi înlocuiți.
Potrivit prefectului, în prezent instituția are 67 de angajați, iar numărul maxim de posturi din organigramă este puțin peste 70.
La 30 decembrie 2008, Executivul a dat Ordonanța de Urgență nr. 223 care se referă la măsuri de reducere a unor cheltuieli bugetare, implicit prin blocarea posturilor din acest sector.
În acest context, dacă unele autorități strâng rândurile, Prefectura Constanța va anunța, în scurt timp, concursuri pentru angajări, cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă ieri prefectul. Acestea vor fi, după cum a ținut să dea asigurări prefectul, "foarte transparente" și numai pe criterii profesionale.
Brăiloiu a ținut să menționeze că vrea concursuri transparente și că nu va ceda în fața nimănui, nici măcar a primarului Radu Mazăre sau a președintelui CJC Nicușor Con-stantinescu, șefii lui pe linie de partid. Întrebat fiind dacă unul dintre cei doi ar putea i-ar sugera măcar vreo recomandare prietenoasă pentru vreun posibil pretendent la un job în prefectură, Brăiloiu a declarat: "Prietenește le spun: ai și tu o primărie, ai și tu un consiliu județean…", sugerându-le astfel să îi angajeze în instituțiile conduse de ei. "Nu se poate să se mai meargă pe prietenii", a conchis prefectul.
În cadrul conferinței de presă de ieri, Brăiloiu a declarat că județul Constanța este unul dintre puținele fără datorii. Singurele facturi care urmează să fie achitate sunt cele de la Compania de Drumuri, acumulate în urma deszăpezirilor din lunile decembrie și ianuarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6112 secunde