Spre deosebire de membrii din Parlamentul României,

Concurs Deputații români din Parlamentul European au primit calificative bune pentru activitatea lor

241

Articole de la același autor

Institutul European pentru Democrație Participativă QVORUM a lansat, ieri, un studiu numit "Europarlamentarii la raport", studiu ce constă în evaluarea activității individuale a deputaților români din Parlamentul European, în intervalul de timp 2008-2009.
Potrivit unui comunicat de presă, studiul se referă la analiza activității fiecărui europarlamentar în perioada ianuarie 2008-februarie 2009. De menționat este că cercetarea nu i-a vizat pe acei deputați PE care au demisionat înainte de finalizarea mandatului și nici pe cei care au ocupat această funcție foarte recent, ulterior demisiei colegilor lor, așa cum este cazul europarlamentarului constănțean Adrian Manole, care a înlocuit-o în forul legislativ pe Roberta Anastase. Potrivit comunicatului de presă, studiul se bazează atât pe aprecieri calitative, cât și pe date cantitative "culese" din surse oficiale. Mai mult decât atât, se precizează că pentru acuratețea informațiilor prezentate, "echipa de experți a lăsat posibilitatea fiecărui eurodeputat să aducă completări, în măsura în care veridicitatea acestora a putut fi dovedită din surse oficiale".
Potrivit studiului, "mai mult de jumătate din reprezentanții României în Legislativul european au o activitate medie sau bună, spre deosebire de situația din Parlamentul național unde lucrurile stau semnificativ mai prost (activitatea membrilor Parlamentului României fiind analizată de Institutul QVORUM la finele mandatului 2004-2008)".
Totodată, Institutul European pentru Democrație Participativă subliniază faptul că, "per ansamblu", nu se poate afirma că deputații europeni ai unui partid au fost mai eficienți decât cei ai altui partid și că, indiferent de apartenența politică, ceea ce a contat cel mai mult au fost "pregătirea, caracterul și atitudinea persoanei".
Din cei 28 de europarlamentari a căror activitate în forul legislativ al Uniunii Europene a constituit obiectul de studiu al analizei, doar șase au primit calificativul final de activitate "deosebită", în timp ce activitatea celorlalți a fost considerată "bună".
Nu în ultimul rând, de menționat este că Institutul QVORUM face o serie de recomandări partidelor politice cu privire la desemnarea candidaților pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. În sensul acesta, sunt de preferat, pe de o parte, "candidați cu o bogată experiență" și, pe de altă parte, "candidați tineri, ener-gici, cu o mentalitate nouă, europeană, în vederea facilitării înno-irii clasei politice din România".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.759 secunde