Premierul Portugaliei a demisionat după ce polițiștii i-au percheziționat casa. Este suspectat într-o anchetă de mare corupție

366
Premierul Portugaliei a demisionat după ce polițiștii i-au percheziționat casa. Este suspectat într-o anchetă de mare corupție - 131636770gettyimages1768345255-1699375626.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul guvernului Portugaliei, Antonio Costa, și-a depus demisia, marți, la puțin timp după ce poliția făcut un raid la locuința sa ca parte a unei investigații anti-corupție de anvergură, relatează Politico.


Polițiștii au percheziționat locuința oficială a lui Costa și l-au arestat pe șeful său de cabinet, Vitor Escaria, a anunțat procurorul general al Portugaliei, la începutul zilei de marți. Conform unui comunicat transmis de procuratura din Portugalia, în dosar este investigat chiar și prim-ministrul. Investigația este legată de scheme de explorare pentru extragerea de resurse de litiu în nordul țării și de un mare proiect în Sines.


Guvernul socialist a lui Costa a urmărit cu entuziasm numeroase scheme pentru extragerea litiului, ca parte a interesului crescut din partea UE pentru a obține acest material. Totuși, proiectele au fost învăluite mereu în controverse, mai ales din cauza calității îndoielnice a elementelor care urmau să fie extrase și a efectelor negative asupra mediului pe care urma să le aibă procesul de extracție.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4719 secunde