Alegeri la Colegiul Medicilor Stomatologi. Ce şi-a propus echipa dr. Daniela Bica Sintea

1712
Alegeri la Colegiul Medicilor Stomatologi. Ce şi-a propus echipa dr. Daniela Bica Sintea - articol-dr-bica-sintea-1699375496.jpg

Articole de la același autorSâmbătă, 11 noiembrie 2023, medicii stomatologi vor merge la vot. Este ziua în care se organizează alegerile locale pentru Colegiul Medicilor Stomatologi (CMS) Constanța. La această dată, în intervalul orar 8:00-18:00 vor fi aleşi prin vot membrii din cadrul Consiliului Medicilor Stomatologi şi reprezentanţii lor pentru adunarea generală naţională, întregul proces urmând a avea loc, la sediul din strada Avram Iancu nr. 35.

Una dintre echipele Constanţei la alegerile din data de 11 noiembrie pentru Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Stomatologi Constanţa este formată din următorii specialişti: dr. Daniela Bica Sintea, dr. Alexandru Pavel, dr. Florin Cristian Zahariuc, dr. George Anastase, dr. Crina Consuela Miu, dr. Denis Nicol Rarinca, dr. Aysun Mamut, dr. Edith Gurman, dr. Alma Cristina Vasiliu şi dr. Beatrice Andreea Hariga.

Pentru ce militează cei zece medici?

„La nivel local, promovăm standardele înalte, de calitate în practica stomatologică şi susţinem educaţia medicală continuă, pentru a menţine excelenţa profesională. Colegiul organizează manifestări ştiinţifice, creditate EMC. În acest sens, dacă ne veţi acorda încrederea dumneavoastră, ne angajăm să ne aliem cu orice facultate de stomatologie din România sau cu orice asociaţie profesională, pentru a organiza minim un congres gratuit, cu 24 EMC sau minim trei cursuri gratuite x 8 EMC (pentru fiecare curs), pe an, doar pentru membrii cu cotizaţia plătită la zi. De asemenea, vom pune în discuţie, în Adunarea Generală, taxele locale CMS-CT. Nu agreăm taxele mari, neaccesibile tânărului medic. Vom promova drepturile şi interesele medicilor stomatologi constănţeni, în practica profesională.

În acest sens, vom promova drepturile şi interesele şi vom media cât vom putea de mult împăcarea părţilor, atunci când există plângeri împotriva medicilor-colegi. Împăcarea este mai uşoară, când are loc într-un interval scurt de timp şi efectele vătămătoare sunt incipiente şi uşor de înlăturat. Medierea litigiului medic-pacient va începe doar după prezentarea tuturor avantajelor şi dezavantajelor şi a tuturor riscurilor, asociate tuturor posibilităţilor terapeutice aplicabile la afecţiunea pacientului reclamant.

Această împăcare sau reconciliere va preveni înaintarea litigiului către comisii de malpraxis sau instanţe judecătoreşti. Pentru creşterea transparenţei, în 48 de ore de la alegeri şi dacă vom avea acces la baza de date cu telefoane, vom face un grup de Whatsapp cu toţi membrii activi, unde să fie publicate decizii şi să se poată comenta liber orice proiect de decizie, înainte de a fi votat. Ne asumăm toate criticile care vor exista în acel grup, pentru că este singurul mod de a fi transparenţi şi în acord cu masa medicilor. De asemenea, vom publica trimestrial, preţurile medii ale manoperelor stomatologice comune din judeţul Constanţa, stabilite în urma unui sondaj efectuat pe baza interogării unui număr minim de 100 de cabinete. Vom stabili o grilă comună şi oficială de afecţjuni sau de intervenţii, care vor fi tratate/efectuate obligatoriu de către BMF-Spital CT, pentru a preveni plimbarea pacienţilor pe drumuri”, a precizat echipa medicului Daniela Bica Sintea.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4111 secunde