MAE: 103 cetățeni români din Gaza și membrii familiilor acestora au primit permisiunea de a părăsi teritoriul

3897
MAE: 103 cetățeni români din Gaza și membrii familiilor acestora au primit permisiunea de a părăsi teritoriul - gaza-1699360554.jpg
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că 103 cetățeni români și membrii de familie ai acestora au primit, în această noapte, permisiunea de a părăsi Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah.


UPDATE Lista celor 103 persoane, care vor trece prin Rafah Al-Bri marți, 7 noiembrie, a fost făcută publică de Autoritatea Generală pentru Frontiere din Egipt. Sunt 72 de persoane cu dublă cetățenie și 31 cu cetățenie palestiniană, membri de familie. Dintre aceștia, aproape 20 de persoane nu au pașapoarte, nici palestinian, nici român.


Știrea inițială


Aceștia vor putea intra pe teritoriul Egiptului în cursul zilei de marți.
Potrivit MAE, aceștia urmează să fie evacuați cu respectarea tuturor procedurilor specifice.
„În continuarea precizărilor transmise în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma acordului transmis de autorităţile israeliene şi cele egiptene, un număr de 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Aceştia au fost informaţi de către reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse”, arată MAE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2583 secunde