Premierul Trudeau: „Un obiect neidentificat a fost doborât deasupra Canadei”

220
Premierul Trudeau: „Un obiect neidentificat a fost doborât deasupra Canadei” - 1-1676192766.jpg

Articole recomandate

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat, sâmbătă, că un obiect neidentificat a fost doborât în timp ce survola nord-vestul ţării, la o zi după ce Statele Unite au doborât un obiect care zbura deasupra statului Alaska, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Am ordonat punerea la pământ a unui obiect neidentificat care a încălcat spaţiul aerian canadian. Avioane din Canada şi Statele Unite au fost trimise la faţa locului, iar tirul provenind de la un avion de vânătoare american F-22 a lovit obiectul”, a scris premierul Trudeau pe Twitter.

Preşedintele american Joe Biden a autorizat avionul, una dintre aeronavele Comandamentului pentru Apărare Aerospaţială din America de Nord (NORAD) să „colaboreze cu Canada”, a explicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

„Forţele canadiene vor recupera acum şi vor analiza resturile obiectului”, a adăugat premierul canadian.

Obiectul zbura la o altitudine de 12.200 de metri, a declarat ministrul canadian al Apărării Naţionale, Anita Anand, şi a fost doborât la aproximativ 160 de kilometri distanţă de frontiera canadiano-americană, în jurul orei 20:40 GMT. „Obiectul este un dispozitiv cilindric mai mic decât balonul distrus în Carolina de Nord, săptămâna trecută”, a precizat Anita Anand.

Acesta este al doilea obiect zburător doborât de Statele Unite în aproximativ 24 de ore. Un obiect similar „de mărimea unei maşini mici” a fost distrus, vineri, deoarece reprezenta „o ameninţare la adresa siguranţei traficului aerian”, potrivit lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4053 secunde