Preşedintele Austriei vizitează Kievul şi îşi exprimă sprijinul faţă de Ucraina

65
Preşedintele Austriei vizitează Kievul şi îşi exprimă sprijinul faţă de Ucraina - austriapresedinte-1675269444.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele austriac Alexander van der Bellen soseşte joi la Kiev pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Ucraina, cu câteva săptămâni înainte de marcarea primului an de la începerea invaziei ruse în această ţară, transmite EFE.

„După aproape un an, Ucraina nu a fost uitată. Împreună cu preşedintele Zelenski şi cu bravul popor ucrainean apărăm valorile europene”, a scris Van der Bellen, pe contul său de Twitter.

Preşedintele austriac a declarat la sosire că vizita sa la Kiev corespu


nde actului său deliberat de a-şi exprima solidaritatea cu Ucraina, potrivit unei înregistrări video difuzate de agenţia ucraineană Ukrinform. Potrivit Reuters, Van der Bellen urmează să aibă o întrevedere şi cu omologul său ucrainean.

Vizita lui Van der Bellen a coincis cu cea a vicepreşedintei Parlamentului german Katrin Goering-Eckardt, din partea Partidului Verzilor, partener în coaliţia de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz, formată din social-democraţi, ecologişti şi liberali.

Ucraina aparţine familiei europene, a declarat politiciana germană, care şi-a exprimat sprijinul faţă de aspiraţia Kievului de a se integra în Uniunea Europeană odată ce va fi îndeplinit criteriile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5303 secunde