Președintele Braziliei și-a anulat vizita în SUA după scandalul de spionaj

115
Președintele Braziliei și-a anulat vizita în SUA după scandalul de spionaj - presedintebrazilia-1379533625.jpg

Articole recomandate

Președintele Braziliei Dilma Rousseff a amânat vizita sa în Statele Unite din octombrie, după recentele dezvăluiri privind un caz de spionaj american în Brazilia, au anunțat Brasilia și Washington, transmite AFP.

"Ținând cont de apropierea vizitei de Stat prevăzută la Washington - și în absența unei clarificări satisfăcătoare a faptelor cu explicații exacte și a angajamentului de a înceta activitățile de interceptare - condițiile pentru organizarea acestei vizite la data fixată în prealabil nu sunt întrunite", a anunțat un comunicat al serviciului de presă al președinției braziliene.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al președinției americane Jay Csrney a afirmat că o astfel de deplasare "nu trebuie să fie eclipsată de un singur dosar (cel al dezvăluirilor cu privire la un caz de spionaj american în Brazilia, n.r.) indiferent de importanța sa sau dificultățile pe care le prezintă".

Organizarea acestei vizite depindea conform Braziliei de explicațiile furnizate de Washington cu privire la un caz de spionaj al comunicațiilor private ale președintei și anumitor colaboratori ai săi de către serviciile secrete americane. Aceste dezvăluiri se bazează pe documente ale Agenției Naționale de Securitate Americană (NSA) furnizate de fostul consultant american Edward Snowden jurnalistului american Glenn Greenwald, care locuiește în Rio de Janeiro.

După dezvăluirea acestui caz, Brasilia a anunțat amânarea călătoriei echipei care trebuia să pregătească vizita de stat a lui Rousseff în Statele Unite, prevăzută la 23 octombrie, în așteptarea explicaților americane asupra acestui caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2135 secunde