SUA vor confisca un zgârie-nori din New York deținut de Iran

191
SUA vor confisca un zgârie-nori din New York deținut de Iran - suazgarienori-1379533653.jpg

Articole recomandate

Statele Unite vor confisca un zgârie-nori de 36 de etaje din New York, care este deținut în secret de Iran, potrivit procuraturii, a anunțat marți Departamentul Justiției. Confiscarea și vânzarea acestui imobil, situat pe 5th Avenue, în plin Manhattan, ar fi "cea mai importantă confiscare legată de terorism", potrivit ministerului.

Un judecător federal a dat curs, în această săptămână, unei plângeri a administrației americane potrivit căreia proprietarii imobilului au încălcat sancțiunile împotriva Iranului și legislația privind spălarea de bani. Procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, a declarat că decizia confirmă acuzațiile departamentului, potrivit cărora proprietarul imobilului "era (și este în continuare) o fațadă pentru Banca Melli și, în consecință, o fațadă pentru Guvernul Iranului".

Bharara a declarat că fructul vânzării turnului ar procura "mijloace pentru indemnizarea victimelor terorismului finanțat de Iran".

Procurorii americani consideră că proprietarii imobilului, fundația Alavi și grupul Assa, au transferat venitul din chirii și alte fonduri către banca publică iraniană Melli.

Fundația Alavi administrează o organizație umanitară pentru Iran, precum și acest imobil în numele Guvernului iranian, potrivit comunicatului.

Construit în anii ’70 de o organizație fără scop lucrativ, fundația Pahlavi, administrată de șahul Iranului, și finanțat dintr-un împrumut al băncii Melli, imobilul a fost expropriat de Guvernul iranian după revoluția din 1979, potrivit procuraturii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Septembrie 2013
Stire din Actual : Vladimir Putin  va vizita Iranul
Pagina a fost generata in 0.5493 secunde