Primarul Constanței, Radu Mazăre, a pierdut procesul cu Direcția Națională Anticorupție

766

Articole de la același autor

Pe rolul secției de contencios a Tribunalului Constanța s-a aflat acțiunea intentată de edilul Constanței, Radu Ștefan Mazăre, împotriva DNA ce avea ca obiect Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.
Mazăre solicita instanței obligarea DNA-ului la furnizarea informațiilor pe care le solicitase în data de 6 noiembrie 2007, cu privire la domeniul în care dețin înalta calificare profesională specialiștii Cătălin Ion Cucuoară și Gheorghe Macovei, angajați ai Serviciului de Specialiști din cadrul DNA.
El solicita detalii legate de denumirea instituției absolvite, data la care au fost terminate studiile, datele de identificare a avizelor ministerelor de resort și atestatele de specializare ale acestora.
Mai mult, Mazăre cerea instanței de judecată să oblige DNA-ul să transmită rezultatele cercetării administrative efectuate ca urmare a reclamației depuse de el și menționarea sancțiunilor disciplinare aplicate celor care au fost împotriva furnizării de informații și, totodată, plata unor daune morale de 5.000 de lei.
Mazăre preciza în acțiunea formulată prin avocatul Ioana Focșa că este cercetat de DNA în dosarul 29/P/2005 ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv în perioada 1945-1989.
Edilul mai afirmă în plângere că în dosar s-a început urmărirea penală urmare a întocmirii de către specialiștii Cucoară și Macovei a unei constatări tehnico-științifice care a fost apreciată ca având valoarea unui raport de expertiză, în esență acesta reprezentând baza probatorie a acuzării.
Cei doi specialiști au stabilit, în opinia lui, pretinse încălcări ale legii și un prejudiciu, iar în baza acestora s-a început urmărirea penală și extinderea cercetărilor din data 25 iulie 2007 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - DNA.
El mai spune că a fost nevoit să afle dacă acești specialiști îndeplinesc condițiile legale pentru a efectua astfel de constatări și a conferii autoritatea profesională acestor lucrări.
La solicitarea făcută, reprezentanții DNA i-au dat primarului un răspuns negativ, refuzând să-i ofere informațiile solicitate. După ce au amânat timp de o săptămână pronunțare unei decizii, judecătorii au stabilit că acțiunea primarului este nefondată și au respins-o.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.813 secunde