Primarul Mazăre a fost amendat pentru nerespectarea unei decizii a instanței

924

Articole de la același autor

În mod cert, primarul Constanței și-a făcut renume prin faptul că nu respectă deciziile instanțelor de judecată și face totul după bunul plac și după cum îi dictează propriile interese și nevoile personale. Mai grav este însă faptul că, în majoritatea cazurilor, persoanele care sunt victime ale abuzurilor comise de edilul Constanței se îndreaptă cu acțiuni la CEDO și statul român este obligat atunci să plătească din banii noștri, ai contribuabililor, nepăsarea și indiferența lui. De altfel, nu este prima oară când primarul nu dă doi bani pe autoritatea judecătorească, exemplele în acest sens fiind nenumărate.

Sunt însă și cazuri în care instanțele de judecată sancționează direct ilegalitățile primarului constănțean. Nu că aceste situații l-ar afecta prea mult pe Mazăre… Oricum, primarul nu prea pare să dea semne că îi pasă de justiție și de deciziile luate de judecători. Atâta vreme cât socotelile nu ies pe placul edilului, e clar că deciziile magistraților sunt apă de ploaie.
Primarul Constanței Radu Ștefan Mazăre este obligat la plata unei amenzi civile pentru nepunerea în executare a unui titlu executoriu. Curtea de Apel Constanța a respins, ieri, recursul formulat de primarul Municipiului Constanța împotriva sentinței tribunalului prin care s-a admis acțiunea SC Balcan Expres SRL și s-a dispus obligarea lui Mazăre la plata unei amenzi în valoare de 20% din salariul minim pe economie pe zi de întârziere până la executarea obligației prevăzută în titlul executoriu.
Pe 15 noiembrie 2007, Tribunalul Constanța a admis acțiunea formulată de SC Balcan Expres SRL Constanța, prin avocatul Ion Popescu, ce avea ca obiect aplicarea unei sancțiuni pentru neexecutarea unei hotărâri și a dispus aplicarea unei amenzi civile de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere până la executarea obligației prevăzută în titlul executoriu. Printr-o decizie civilă din 2005, Primarul și Consiliul Local Constanța erau obligate la emiterea unui aviz necesar obținerii unui certificat de atestare a dreptului de proprietate.
Deși a atacat în recurs sancțiunea care i s-a aplicat, Mazăre nu a avut câștig de cauză, astfel că până când va pune în executare titlul i se va opri 20% din salariul minim pe economie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8444 secunde