Prinţul Charles, omagiu persoanelor care apără libertatea şi drepturile omului

174
Prinţul Charles, omagiu persoanelor care apără libertatea şi drepturile omului - printul-1641136760.jpg
Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, le-a adus, sâmbătă, un omagiu, cu ocazia noului an, apărătorilor libertăţii şi drepturilor omului în faţa persecuţiilor în ţări precum Siria şi Afganistan, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Pentru că intrăm în noul an, să ne amintim un moment de numeroasele persoane din întreaga lume care apără libertatea şi drepturile omului”, a precizat prinţul Charles într-un mesaj difuzat cu ocazia Anului Nou.

„În locuri precum Afganistan, Siria şi Myanmar, între altele, ameninţările şi realitatea persecuţiei şi a insecurităţi politice şi religioase merg mână în mână cu o situaţie umanitară tot mai dezastruoasă. În faţa adversităţii, persoane incredibil de curajoase, comunităţi locale şi organizaţii internaţionale răspund la marile nevoie oferind o asistenţă vitală”, a mai spus prinţul Charles, precizând că se roagă „pentru o rezolvare paşnică a acestor conflicte”.

În vârstă de 73 de ani, prinţul Charles preia de mai mulţi ani din atribuţiile reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, dintre care 70 de domnie, care se retrage treptat pentru a-şi menaja sănătatea, îndeplinind mai multe funcţii oficiale, atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1979 secunde