Proteste violente în Tottenham, la periferia Londrei

1023
Proteste violente în Tottenham, la periferia Londrei - protestelondra-1312729854.jpg
Tottenham, un cartier situat la periferia de nord a Londrei, a fost sâmbătă teatrul unor proteste violente, marcate de jafuri și incendierea unui autobuz, precum și a două mașini ale poliției, informează Agerpres.

Actuala explozie a violenței, cauzată de uciderea, joi, a unui bărbat în vârstă de 29 de ani în urma unui schimb de focuri cu membri înarmați ai forțelor de ordine este cea mai gravă înregistrată în ultimii ani în Tottenham. În 1985, această periferie londoneză a fost scena unor revolte sângeroase provocate de decesul unei femei din cauza unui atac de cord în timp ce casa îi era percheziționată de poliție.

Controlul asupra arterei principale din Tottenham a fost reluat cu greutate în cursul serii de către forțele de ordine atacate cu diverse proiectile de mulțimea furioasă.

Situat la peste 10 kilometri distanță de punctele de atracție turistică din centrul Londrei, Tottenham este una din zonele cele mai defavorizate din Anglia, în care aproape jumătate dintre copii trăiesc în condiții de sărăcie, după cum afirmă unii localnici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3184 secunde