Procesul Iuliei Timoșenko:

Justiția ucraineană interzice orice adunare a opoziției în apropierea tribunalului

931
Justiția ucraineană interzice orice adunare a opoziției în apropierea tribunalului - hahaha-1312748651.jpg
Un tribunal din Kiev a interzis în noaptea de sâmbătă spre duminică orice adunare a opoziției în apropierea tribunalului unde se judecă procesul fostului premier Iulia Timoșenko, ai cărei partizani și-au instalat corturile în centrul orașului pentru a protesta împotriva arestării acesteia, relatează Agerpres.

Potrivit hotărârii instanței, se interzice orice manifestație pe bulevardul principal al Kievului, Hreșciatik, unde se află tribunalul, și în fața centrului de detenție provizorie unde Timoșenko este reținută pe perioada 7 - 31 august.

Se interzic, de asemenea, manifestațiile în Piața Independenței, locul de desfășurare a Revoluției portocalii din 2004, care a adus la putere un regim prooccidental al cărui simbol era Timoșenko.

Susținători ai fostului premier Iulia Timoșenko au organizat sâmbătă, în centrul Kievului, o acțiune de protest împotriva reținerii provizorii a acesteia, care a provocat o vie îngrijorare în Europa și Statele Unite. SUA au cerut, sâmbătă, eliberarea imediată a fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko, apreciind că încarcerarea acesteia, vineri, dă procesului său aparențele unei afaceri "cu motivații politice", se arată într-un comunicat al ambasadei SUA de la Kiev.

Aproximativ o sută de persoane, printre care și deputați, au instalat treizeci de corturi în apropierea tribunalului, exprimând-și intenția de a rămâne la fața locului până când Timoșenko va fi eliberată.

Iulia Timoșenko a fost plasată vineri în arest provizoriu de tribunalul din Kiev, unde este judecată pentru abuz de putere, în urma afirmațiilor sale de corupție la adresa șefului guvernului, Mykola Azarov. Procesul va fi reluat astăzi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4857 secunde