Englezii vor reintroducerea pedepsei cu moartea

1102
Majoritatea populației britanice se declară în favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea, arată un sondaj citat de Mediafax.

În timp ce parlamentarii se pre-gătesc pentru o dezbatere asupra pedepsei capitale, prima discuție pe această temă din 1998 încoace, studiul arată că 53% dintre votanți sunt de acord cu revenirea la aceasta. Doar 34% se opun ideii.

Ultimele condamnări la moarte aplicate prin spânzurătoare au avut loc în Marea Britanie în 1964, dar subiectul a revenit în dezbaterea publică ca și rezultat al petițiilor, o inițiativă care permite publicului să facă agenda guvernului. Dacă atrage peste 100.000 de semnături, parlamentarii britanici trebuie să ia în considerare dezbaterea ei în Camera Comunelor.

Cercetarea arată că 63% dintre bărbați sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, în timp ce femeile sunt semnificativ mai puține de acord cu așa ceva: doar 44%. Atunci când sunt întrebați ce metodă ar prefera: 66% dintre cei care au răspuns au indicat injecția letală, dar 12% ar prefera din nou spânzurarea celor condamnați la moarte. 4% cer camera de gazare sau plutonul de execuție.

Premierul britanic David Cameron se opune acestei inițiative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6722 secunde