Ramush Haradinaj, achitat de Tribunalul Penal Internațional

219
Ramush Haradinaj, achitat de Tribunalul Penal Internațional - ramush-1354204669.jpg
Tribunalul Penal Internațional (TPI) pentru fosta Iugoslavie l-a achitat din nou, ieri, pe fostul premier kosovar Ramush Haradinaj de acuzații de crime de război comise în timpul Războiului de independență din Kosovo (1998-1999), decizia fiind primită cu strigăte de bucurie și explozii de petarde de către sute de kosovari albanezi adunați în piața centrală din Priștina. 


"Camera vă consideră nevinovat de toate capetele din actul de acuzare", a declarat judecătorul Bakone Justice Moloto, în cadrul unei ședințe publice, la Haga, unde se află sediul TPI.

Verdictul a fost primit cu zgomot de către public, la TPI, unde se aflau susținători și membri ai familiei lui Ramush Haradinaj, în vârstă de 44 de ani, fostul conducător al Armatei pentru Eliberarea Kosovo (UCK), considerat un erou în țara sa.

"Camera nu este convinsă că martorul se afla în centrul Jablaniței", a declarat judecătorul Moloto în legătură cu un "martor care ar fi putut să repete ceea ce a auzit de la alte persoane".

Celelalte două persoane acuzate alături de Haradinaj, și anume Idriz Balaj, în vârstă de 41 de ani, comandantul unității speciale "Vulturi negri" din cadrul UCK, și Lahi Brahimaj, în vârstă de 42 de ani, alt fost comandant în cadrul UCK, au fost, de asemenea, achitați de acuzații de crimă și aplicarea torturii, fapte comise în principal împotriva unor sârbi și care le-au fost reproșate în acest al doilea proces în primă instanță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4385 secunde