Reacţia lui Zelenski, după o înregistrare cu decapitarea unui presupus prizonier ucrainean

416
Reacţia lui Zelenski, după o înregistrare cu decapitarea unui presupus prizonier ucrainean - zelenski3-1681297520.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri ''monştrii'' ruşi după postarea pe reţelele sociale a unei înregistrări video cu decapitarea unui presupus prizonier de război ucrainean, informează AFP.

"Cât de uşor ucid aceşti monştri. Acest video cu execuţia unui prizonier de război ucrainean trebuie să fie văzut de lume. Este un video cu Rusia aşa cum este ea", a spus Zelenski într-un mesaj video postat pe Instagram.


"Acesta nu este un accident (...). Aceasta s-a mai întâmplat. A fost ca la Bucea. De mii de ori", a continuat Zelenski cu referire la suburbia Kievului devenită simbolul atrocităţilor atribuite armatei ruse. "Pedepse cu închisoarea pentru ucigaşi, tribunal pentru statul răului", a cerut preşedintele ucrainean.

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a denunţat la rândul său o înregistrare video "oribilă cu militari ruşi decapitând un prizonier de război ucrainean", apreciind totodată că Rusia este "mai rea decât Statul Islamic", organizaţie jihadistă ce filma executările ostaticilor săi, în special prin decapitare.

"Teroriştii ruşi trebuie să fie alungaţi din Ucraina şi de la ONU şi traşi la răspundere pentru crimele lor", a declarat Kuleba pe Twitter.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.75 secunde