Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov:

„Reacţia Occidentului la anunţul Moscovei privind amplasarea de arme nucleare în Belarus este isterică”

228
„Reacţia Occidentului la anunţul Moscovei privind amplasarea de arme nucleare în Belarus este isterică” - 1-1681111838.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris drept „isterică” reacţia ţărilor occidentale la planurile Rusiei de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus, transmite agenţia EFE.

„Occidentul colectiv nu pare dispus să-şi amintească în vreun fel de tema armelor nucleare americane, staţionate aici în Europa, în jurul ţării noastre, dar optează pentru o reacţie isterică la planurile noastre de a construi silozuri pentru depozitarea armelor nucleare tactice pe teritoriu belarus”, a susţinut Dmitri Peskov într-un interviu.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a recunoscut că intenţia de a desfăşura arme nucleare tactice în Belarus reprezintă un răspuns la extinderea NATO.

„Alianţa se extinde spre graniţa cu Rusia, nu Rusia se apropie de NATO”, a afirmat Peskov, comentând despre intrarea Finlandei în alianţa nord-atlantică.

La rândul său, secretarul Consiliului Securităţii Belarusului, Aleksandr Volfovici, a exclus folosirea armelor nucleare tactice.

„Importantă nu este cantitatea, importantă este calitatea şi a şti să le foloseşti. Şi noi ştim ce avem de făcut. Dar nu cred că vom ajunge să le folosim”, a spus el, potrivit agenţiei oficiale de presă BELTA.

Volfovici a subliniat că armele nucleare, fie ele tactice sau strategice, sunt menite să descurajeze şi să „garanteze securitatea Rusiei şi a Belarusului”.

În ceea ce priveşte termenele de desfăşurare, el a recunoscut că este o decizie care trebuie luată de preşedintele rus Vladimir Putin şi de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Putin a anunţat anterior un acord cu Minskul pentru desfăşurarea de arme nucleare tactice, pentru care specialiştii din Belarus au început instructajul corespunzător la 4 aprilie.

XXX

Ministerul Apărării rus a anunţat că a lansat un atac cu rachete asupra oraşului Zaporojie, susţinând însă că ţinta a fost un depozit de combustibil, în contextul în care, potrivit Ucrainei, două persoane şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentului, transmite EFE.

„În zona oraşului Zaporojie, o rachetă de înaltă precizie a distrus un depozit cu 70.000 de tone de combustibil folosit de Forţele Armate ale Ucrainei în Donbas”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării rus.

Potrivit Kievului, în timpul atacului rusesc asupra Zaporojie, unde în regiunea cu acelaşi nume se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, un bărbat de 50 de ani şi fiica lui de 11 ani au fost ucişi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2308 secunde