X

Medvedev avertizează că arestarea lui Putin ar echivala cu o declaraţie de război

618
117
Medvedev avertizează că arestarea lui Putin ar echivala cu o declaraţie de război - 1-1679560337.jpg
O eventuală arestare a preşedintelui Federaţiei Ruse în străinătate în baza mandatului emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei, un casus belli, a avertizat vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, fost preşedinte rus (între 2008 şi 2012), informează agenţia EFE, consultată de Agerpres.

„Este o situaţie care nu se va întâmpla niciodată, dar haideţi să ne imaginăm pentru o clipă că aşa ceva se poate întâmpla”, a declarat Medvedev într-un interviu acordat mai multor instituţii media ruse.

„Să zicem că şeful în exerciţiu al unui stat dotat cu arme nucleare călătoreşte, bunăoară, în Germania şi este arestat. Ce este asta? Este o declaraţie de război împotriva Federaţiei Ruse!”, a exclamat Medvedev. În acest caz, „toate echipamentele de război ruseşti vor zbura în direcţia Bundestagului, Cancelariei şi a altor instituţii germane”, a avertizat el.

Ministrul justiţiei german, liberalul Marco Buschmann, a salutat, săptămâna trecută, decizia CPI de a emite un mandat de arestare pe numele lui Putin ca presupus responsabil pentru deportarea copiilor ucraineni.

Buschmann a mai declarat că Berlinul va trebui să se conformeze acestui ordin dacă Putin va pune piciorul pe teritoriul german.

Comentând această afirmaţie, Medvedev a spus: „Înţelege el că acesta este un casus belli, că aceasta este o declaraţie de război?”.

Comentează știrea

117 comentarii. Pagina 1 din 12. Click pe pagina dorită : 1 2 ...12 
117 comentarii. Pagina 1 din 12. Click pe pagina dorită : 1 2 ...12 
Pagina a fost generata in 0.5048 secunde