Putin şi Lavrov, intervenţii la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor

306
Putin şi Lavrov, intervenţii la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor - 1-1678797920.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a salutat, marţi, 14 martie, pe participanţii la primul congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor, care se desfăşoară la Moscova, şi a evidenţiat hotărârea acestora de a lupta împotriva manifestărilor antiruse în lume, transmite agenţia EFE, consultată de Agerpres.

„Apreciem mult hotărârea dumneavoastră de nezdruncinat de a combate campania rusofobă, dorinţa dumneavoastră de a dezvolta dialogul şi cooperarea umanitară reciproc avantajoasă”, a declarat Putin, într-o telegramă publicată de Kremlin.

Preşedintele rus s-a declarat convins că sus-menţionatul congres „se va desfăşura într-o manieră constructivă şi va produce proiecte şi iniţiative comune promiţătoare, menite să întărească prietenia, încrederea şi înţelegerea reciprocă”.

Luând cuvântul la ceremonia de începere a primului congres al Mişcării Internaţionale a Rusofililor, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a susţinut că nazismul se extinde tot mai mult în ţările europene.

„Odată cu crearea unor blocuri precum AUKUS (o alianţă între Australia, Regatul Unit şi SUA pentru dotarea cu submarine cu propulsie nucleară intitulată - n.r.) şi cu extinderea structurilor NATO către Asia, lumea anglo-saxonă declară că se pregăteşte serios pentru o confruntare de durată”, a declarat Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse a susţinut că „vedem nu doar neonazism, vedem nazism care cuprinde tot mai multe ţări. Vedem cum în faţa ochilor noştri se distruge istoria, se distrug monumente sfinte”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5401 secunde