X

Serghei Lavrov va prezida în aprilie o reuniune a ONU la New York

136
Serghei Lavrov va prezida în aprilie o reuniune a ONU la New York - 1-1680253098.jpg
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie, lună în care Rusia va deţine preşedinţia rotativă a organului executiv al Naţiunilor Unite, relatează agenţia AFP.

„Un alt eveniment-cheie al preşedinţiei ruse va fi dezbaterea publică de înalt nivel a Consiliului de Securitate despre «Un multilateralism eficient prin apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite». Această reuniune va fi prezidată de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov”, a declarat presei purtătoarea sa de cuvânt, Maria Zaharova.

Ea a precizat că Lavrov intenţionează, de asemenea, să prezideze o sesiune de dezbatere despre Orientul Mijlociu la 25 aprilie.

Anterior, Ucraina a calificat viitoarea preşedinţie a Consiliului de Securitate al ONU drept o „glumă proastă”.

„Rusia şi-a uzurpat locul. Ea derulează un război colonial. Preşedintele său este un criminal de război căutat de Curtea Penală Internaţională pentru răpire de copii”, a spus ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba.

Rusia urmează să preia conducerea organului executiv al Naţiunilor Unite începând de sâmbătă, pentru întreaga lună aprilie, urmându-i Mozambicului.

La ONU, Rusia spune că se confruntă cu „Occidentul colectiv”, care a ostracizat-o de naţiunile lumii de la lansarea ofensivei sale militare din Ucraina, în februarie 2022.

Ultima vizită a lui Lavrov la Naţiunile Unite la New York datează din septembrie anul trecut, în timpul Adunării Generale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9378 secunde