RECORD pentru justiția germană: Ecclestone a plătit 100 de milioane de dolari pentru a scăpa de acuzațiile de corupție

114
RECORD pentru justiția germană: Ecclestone a plătit 100 de milioane de dolari pentru a scăpa de acuzațiile de corupție - 106697727-1407252723.jpg
Suma de 100 de milioane de dolari (74 de milioane de euro), pe care Bernie Ecclestone a fost de acord să o plătească în schimbul achitării sale în procesul de corupție în care era judecat, la Munchen, reprezintă un record privind înțelegerile de acest fel, obișnuite în Germania.


Banii pe care Ecclestone s-a angajat să-i plătească depășesc cu mult cele 3,2 milioane de euro achitate, în 2006, de un fost CEO al Deutsche Bank, Josef Ackerman, pentru a scăpa de acuzațiile de abuz de încredere cu circumstanțe agravante, sumă care reprezenta precedentul record în Germania.

Fostul cancelar Helmut Kohl, acuzat de deturnare de fonduri din Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a acceptat să plătească 300.000 de mărci (circa 150.000 de euro) pentru a pune capăt procesului de la Tribunalul din Bonn, în 2001, în timp ce fostul ciclist Jan Ullrich a obținut oprirea anchetării sale pentru dopaj, în 2006, în schimbul sumei 250.000 de euro.

Justiția germană prevede posibilitatea de a retrage acuzațiile în schimbul achitării unei sume de bani, chiar și după ce a început procesul. Potrivit unui raport comandat de Curtea Constituțională din Karlsruhe, în 2012, între 25 și 33 la sută dintre sentințe sunt negociate.


Ecclestone, "omul care a construit Formula 1 timp de trei decenii, singurul care știe tot despre acest sport", după cum îl caracterizează fostul pilot Niki Lauda, își poate relua acum locul în fruntea Marelui Circ. Din cauza acestei proceduri judiciare, britanicul de 83 de ani a fost nevoit să se retragă din Consiliul de Administrație al Delta Topco, societatea care deține astăzi drepturile comerciale ale Formulei 1 și la care acționarul principal este CVC Partners. Însă el și-a continuat activitatea executivă în cadrul Formula One Management (FOM), componenta operațională a Delta Topco în Formula 1.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde