Rafinăria Petromidia merge la turație maximă - producție record în luna mai

238
1
Rafinăria Petromidia merge  la turație maximă -  producție record în luna mai - fondrafinarie-1404923463.jpg

Articole recomandate

Rafinăria Petromidia a înregistrat în luna mai o producție record, prelucrând peste 465.000 tone de materie primă, fiind cel mai mare nivel atins de la punerea sa în funcțiune în 1979.

Astfel, rafinăria, parte a Rompetrol Rafinare, a reușit depășirea cu 7% a recordului de producție, respectiv 14.000 tone pe zi - înregistrat în urma modernizării și creșterii capacității anuale de producție la peste 5 milioane de tone pe an.

"Pe fondul investițiilor de peste 1,3 miliarde USD realizate pe platforma Petromidia de către KMG International și unicul său acționar KazMunayGas - compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan, rafinăria a reușit în luna mai îmbunătățirea eficienței energetice și menținerea disponibilității mecanice (97%) și operaționale (96,8%), cu un impact important în reducerea costului de procesare cu aproximativ 2 USD/tonă (18,3 USD/tonă). În același timp, rezultatele operaționale obținute ne-au încurajat să continuăm dezvoltarea și modernizarea rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și să implementăm un amplu program de creștere a eficienței operaționale - majorarea disponibilității mecanice, reducerea pierderilor și a consumurilor tehnologice", a declarat Alexandru Nicolcioiu, directorul de producție al KMG International.

Compania a consemnat în luna mai cel mai bun randament la producția de motorină (49,5%), cantitatea de carburant realizat și livrat fiind de peste 231.000 tone. În aceeași perioadă, randamentul carburanților (benzină, motorină, jet) s-a ridicat la 87,9%, un record pentru rafinărie față de un nivel de 85,6% atins în 2013.

Trafic record și la Midia Marine Terminal

Odată cu creșterea producției rafinăriei Petromidia, KMG International, prin intermediul companiei Midia Marine Terminal, a înregistrat un nivel record în luna mai de peste 270.000 de tone de produse operate prin danele portuare deținute în portul Midia.

"În perioada ianuarie - mai 2014, peste 200 de nave au tranzitat danele din Portul Midia, cantitatea totală de țiței descărcată prin terminalul maritim situat în largul Mării Neagre ridicându-se la peste 17 milioane tone - de la punerea în funcțiune la finele lui 2008. Cu o capacitate maximă anuală de 24 milioane de tone, terminalul a asigurat o reducere cu aproximativ 120 milioane USD a costurilor de aprovizionare a rafinăriei, investițiile alocate de KMG International pentru constructia acestuia fiind amortizate încă de la atingerea nivelului de 15 milioane tone", adaugă Ioan Taus, directorul general al Midia Marine Terminal.

Prin dana 9 a portului Midia au fost tranzitate în luna mai peste 212.000 tone de produse finite, în creștere cu 6% față de recordul consemnat în iunie 2013. De asemenea, un număr de 52 de nave au fost operate în mai, prin danele companiei.

v v v

Cu o încărcătură de 83.000 tone țiței pentru rafinăria Petromidia, tancul petrolier Altay a fost cea de-a 200-a navă descărcată prin portul Midia, de la punerea în funcțiune a terminalului. Cu o capacitate de transport de 115.000 tdw, nava este deținută de KayMunazGas prin compania națională de transport maritim Kazmortransflot Kazakhstan și a făcut legătura între porturile Midia și Novorossiysk Rusia.

KMG international (fostul Grup Rompetrol) a devenit un pod energetic între resursele naturale disponibile în Asia Centrală și piețele europene, în urma achiziției acestuia de către compania națioanlă de petrol și gaze din Kazahstan - KazMunayGas. KMG International deține rafinăriile Petormidia Năvodari și Vega Ploiești și operează peste 1.100 de puncte de distribuție a carburanților în România, Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, sub mărcile Rompetrol și Dyneff. 

Comentează știrea

lumea a- III-a
10 iulie 2014
tradare

normal,pentru ca numai este a noastra...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8844 secunde