Turul Europei pe două roți

Trei motocicliști kazahi au ajuns la Constanța într-o aventură de 15.000 de km

196

Articole recomandate

Trei motocicliști din Kazakhstan au plecat în urmă cu o lună din țara natală într-o lungă aventură pe două roți în întreaga Europă. După ce au parcurs mii de kilometri, străbătând țări precum Rusia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Germania, Olanda, Franța, Elveția, Italia, Slovenia, Croația, Serbia, cei trei temerari au ajuns, ieri, la Constanța, după ce au vizitat în prealabil, Brașovul și Bucureștiul. Pe drum, din București, li s-a mai alăturat un motociclist Austriac care, auzind de aventura lor, a vrut să îi însoțească până la Constanța. Aici, cei patru s-au oprit la Rafinăria Petromidia, aventura lor europeană fiind susținută de Rompetrol, membru al grupului KazMunayGas.

Au trecut prin 25 de orașe europene înainte să ajungă în țara noastră, scopul lor fiind acela de a vizita 20 de țări, 40 de orașe, însumând peste 15.000 km străbătuți. "Am plecat din Kazakhstan pe 21 mai, iar de 3 zile ne aflăm în România. Aveți o țară foarte frumoasă, mi-au plăcut foarte mult Branul și Brașovul. Însă ideea turului nu este doar pentru a vedea țările, ci pentru a fi un fel de mesa-geri care poartă mesajul de la Kazakhstan în lume, despre ideile principale și inițiativele lui. Kazakhstanul va fi țara gazdă a expoziției internaționale EXPO 2017 a cărui temă va fi «Energia viitorului»", a declarat unul dintre participanți.

Înainte de a pleca din Constanța spre Burgas, motocicliștii au vizitat Rafinăria Petromidia, unde s-au întâlnit cu reprezentanți din conducerea companiei. Călătoria celor trei kazahi se va încheia pe 6 iulie, când vor ajunge la Astana, locul de unde au plecat în aventura europeană. Pe tot parcursul traseului, motocicliștii sunt însoțiți de o echipă de la televiziunea publică din Kazakhstan, care fac un reportaj despre călătoria în lume a celor trei motocicliști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3773 secunde