Referendum în Turcia, rezultate finale: Erdogan a obținut majoritatea, va fi noul sultan al țării

158
Referendum în Turcia, rezultate finale: Erdogan a obținut majoritatea, va fi noul sultan al țării - sultanerdogan48754400-1492413099.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a revendicat duminică victoria în referendumul de extindere a prerogativelor sale, însă opoziția contestă rezultatul.

Înalta Comisie Electorală a Turciei (YSK) a anunțat duminică seara victoria taberei "da" la referendumul pentru modificarea Constituției, transmite Reuters. 


Rezultatele sunt neoficiale, a precizat președintele YSK, Sadi Guven, într-o conferință de presă la Ankara. Cifrele oficiale vor fi cunoscute doar peste 11-12 zile, a adăugat el. Numărul de voturi pentru modificarea a 18 articole din Constituție, în sensul extinderii prerogativelor președintelui țării, era cu 1,25 milioane mai mare decât numărul de voturi împotrivă. În momentul anunțului, mai erau de numărat doar 600.000 de voturi.

Consiliul Europei a îndemnat conducerea turcă să analizeze cu atenție următorii pași, în condițiile în care rezultatul referendumului de duminică a fost foarte strâns, relatează Deutsche Welle.


"Electoratul turc a votat privind amendamentele Constituției. Ținând cont de rezultatul strâns, conducerea turcă ar trebui să analizeze cu atenție următorii pași. Este de o importanță supremă să asigure independența sistemului judiciar, în concordanță cu principiul statului de drept înscris în Convenția Europeană pentru Drepturile Omului", a afirmat CoE.

Consiliul Europei, din care Turcia face parte, este pregătit să susțină țara în acest proces", se adaugă în document.

Potrivit rezultatelor anunțate după numărarea a 99% din voturi, 51,34% dintre turci au votat pentru modificarea Constituției, iar 48,66% împotrivă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.518 secunde