În Statele Unite ale Americii

Reforma politicii de imigrație a intrat în vigoare

221
Reforma politicii de imigrație a intrat în vigoare - america-1345131119.jpg
Imigranții neînregistrați din SUA au început să aplice pentru dreptul temporar de a trăi și lucra legal în SUA, în contextul intrării în vigoare a reformei politicii de imigrație, informează BBC News.

Aproape 1,7 milioane de persoane ar putea fi eligibile pentru acest program, prezentat de președintele Barack Obama, în iunie, în contextul presiunilor din partea electoratului hispanic.

Republicanii afirmă că Obama a evitat Congresul cu acest program, care, în opinia lor, nu ține cont de interesele cetățenilor americani fără loc de muncă.

Votul electoratului hispanic s-ar putea dovedi decisiv în alegerile prezidențiale din noiembrie. Majoritatea celor circa 11,5 milioane de imigranți neînregistrați din SUA provin din America Latină.

Imigranții ilegali au început să-și pună actele în regulă în contextul în care Departamentul Securității Interne (DHS) a început să accepte aplicații în cadrul acestui program, care le-ar putea permite să rămână și să lucreze în SUA pentru cel puțin doi ani.

Cozi lungi de imigranți așteptând să-și înregistreze aplicațiile s-au format la birourile de imigrație în mai multe părți din SUA unde există procente importante de minoritari, așa cum sunt statele California și Texas.

Într-un document intern, oficiali DHS estimează că 1,04 milioane de persoane vor aplica în primul an pentru dreptul de ședere temporară.

Intenția administrației este de a opri expulzarea de imigranți ilegali care au fost aduși în SUA când erau copii.

v v v

Pentru a fi eligibili, imigranții trebuie să facă dovada că au ajuns în SUA înainte să fi împlinit 16 ani, că au în prezent cel mult 30 de ani, că au trăit în SUA timp de cel puțin cinci ani și că studiază, au absolvit școala sau au servit în armată în SUA. În plus, ei nu trebuie să fi fost condamnați pentru niciun tip de infracțiune.

Programul se aseamănă cu așa-numitul Dream Act, care oferea rezidență permanentă tinerilor imigranți neînregistrați, dar care nu a reușit să intre în vigoare după ce a fost blocat ani de zile în Congres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.352 secunde