Refugiații din Elveția, lăsați fără bunurile de valoare

89
1
Refugiații din Elveția, lăsați fără bunurile de valoare - refugiatielvetia-1453129437.jpg
Refugiații care sosesc în Elveția trebuie să predea statului elvețian orice bunuri în valoare mai mare de 1.000 de franci (994,53 de dolari) pentru a contribui la acoperirea costurilor întreținerii lor, a relatat canalul de televiziune SRF, dezvăluind o practică ce i-a atras critici aspre Danemarcei.

Într-o emisiune a SRF a fost arătată o chitanță pe care un refugiat din Siria a primit-o din partea autorităților când a trebuit să predea mai mult de jumătate din suma cash cu care familia sa a rămas după ce a plătit unor traficanți ca să-i aducă în Elveția, scrie Reuters, citată de Agerpres.

SRF a arătat, de asemenea, un pliant cu informații pentru refugiați în care se afirmă: "Dacă aveți bunuri în valoare de peste 1.000 de franci elvețieni când sosiți la un centru de primire trebuie să le predați și veți primi o chitanță".

Potrivit SRF, autoritatea națională pentru migrații SEM a justificat măsura, precizând că legea face apel la solicitanții de azil și la refugiați să contribuie, atunci când este posibil, la costurile procesării cererilor lor și ale acordării de asistență socială.

Comentează știrea

DODO
19 ianuarie 2016
la lupta !

Cu banii ,,colectati ,, si inca ceva de la UE fugarii astia ar putea forma o armata dupa modelul polonez din cel de-al doi-lea razboi mondial ,cind refugiati fiind in Anglia au format o unitate de eliberare care a luptat efectiv impotriva Germaniei. Este normal ca si ei ,sa se intoarca organizat sub comanda NATO sa lupte impotriva celor care i-a pus pe fuga. Rufele se spala in familie,sa nu fie lasi ? daca interesul este doar material ,atunci astia ne-au capusat si nu vor mai fi returnati niciodata ,va trebui ca Europa sa suporte consecinte grele si imprevizibile.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2788 secunde