Reprimarea manifestațiilor din Siria, soldată cu peste 70 de victime

249

Articole recomandate

Mai mult de 70 de persoane au fost ucise, vineri, de forțele de securitate siriene, care au deschis focul asupra manifestanților în mai multe orașe unde au avut loc proteste antiguvernamentale, au anunțat asociațiile pentru apărarea drepturilor omului, potrivit Mediafax.

"Forțele de securitate siriene au comis masacre în mai multe orașe și regiuni din Siria, provocând moartea a 72 de persoane și rănirea altor câteva sute", a anunțat Comitetul sirian pentru apărarea drepturilor omului, cu sediul la Londra.

Mai mulți militanți sirieni pentru drepturile omului au publicat și o listă nominală cu mai mult de 70 de persoane ucise în întreaga țară.

Un bilanț anterior indica 38 de morți în urma intervenției brutale a forțelor de securitate siriene.

Președintele american, Barack Obama, a condamnat "recurgerea revoltătoare la violență" în Siria, acuzându-l pe președintele Bashar al-Assad că încearcă să obțină sprijinul Iranului pentru reprimarea protestelor. "Statele Unite condamnă în cei mai fermi termeni recurgerea la forță de către guvernul sirian împotriva manifestanților. Această utilizare revoltătoare a violenței împotriva manifestanților trebuie să înceteze imediat", a spus el.

Demonstrațiile de vineri, organizate în mai multe orașe, se înscriu într-o amplă mișcare de contestare a regimului condus de președintele Bashar al-Assad, care a preluat puterea în 2000, după moartea tatălui său, Hafez al-Assad. Conform Amnesty International, protestele declanșate la 15 martie s-au soldat, în total, cu mai mult de 303 de victime.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5099 secunde