Reţea de tablouri false descoperită de poliţişti la o galerie de artă din Capitală

187
Reţea de tablouri false descoperită de poliţişti la o galerie de artă din Capitală - tablouri-1639675522.jpg

Articole de la același autor

Au fost percheziţii de amploare la o galerie de artă din Capitală. Poliţiştii au descoperit o întreagă reţea de tablouri false.


Escrocii se foloseau de semnătura unui evaluator care garanta că picturile sunt opere de artă ale unor artişti români celebri, precum Tonitza, Luchian sau Grigorescu.

Se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și evaziune fiscală.

Potrivit Antena3.ro în urma investigațiilor efectuate a reieșit că, în perioada martie 2020 – decembrie 2021, reprezentantul unei galerii de artă din București, în scopul obținerii unor foloase patrimoniale injuste de la diferiți clienți, ar fi comercializat tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiți, ca de exemplu Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu și Ștefan Luchian.


Ministerul Culturii a anunțat că nu este implicat în comercializarea și expertizarea bunurilor culturale vizate de acțiunea polițiștilor și că experții nu sunt angajații instituției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4907 secunde