România se înarmează! Ce super-arme vom achiţiona în 2023. General român: "Trebuie să ne apărăm"

381
România se înarmează! Ce super-arme vom achiţiona în 2023. General român:

Articole de la același autor

Ministerul Apărării a semnat un acord-cadru cu Israel, în valoare de aproape 2 miliarde de lei fără TVA. Ce super-arme vom achiziționa în 2023. Explicațiile generalul Cristian Barbu, potrivit Antena3


Mai exact, România va achiziționa 18 drone de atac în valoare de 300 milioane de dolari, 2 elicoptere militare H215M, în valoare de 150 milioane de euro fără TVA.


De asemenea, se vor mai cumpăra 32 de avioane F16 second-hand din Norvegia, dar și transportoare blindate, tanc principal de luptă, obuziere, sisteme Haimars, sisteme Patriot, dar și stocuri de muniții și echipamente.

Întrebat pentru ce se pregătește România cu aceste achiziții, generalul Cristian Barbu a spus: 


"Nu ne înarmăm ca să intrăm în război cu altcineva. N-am fost niciodată agresivi, ci pur și simplu trebuie să ne apărăm. Am avut o perioadă extrem de lungă, de peste 20 de ani în care n-am reușit să ne înarmăm, pentru că bugetul Ministerul Apărării Naționale a fost foarte mic.

Să nu spunem că în domeniu marinei, de exemplu, de 32 de ani n-am reușit să achiziționăm ceva care să ne permită cumva să apărăm partea aceasta de Mare Neagră pe care o avem în responsabilitate. Alte cuvinte, ceea ce dumneavoastră ne-ați arătat sunt programe în derulare unele, altele vor intra în execuție începând cu anul viitor.

Nu înseamnă că toți acești bani vor fi dați în 2023 ci pe parcursul a 4 5 și chiar 6 ani. Să nu uităm că aceste achiziții nu reprezintă și condiția pentru a crește partea de înarmare pe Marea Neagră, pe apă și numai pentru partea de uscat și aer și probabil că vor fi și programe speciale pentru Marea Neagră.

Știți, corvetele acelea care nici acum s-au rezolvat, iată, s-a mai terminat un an ne gândeam anul trecut pe vremea aceasta, la ca primele 3 idei, să fim sănătoși, avem pace.

Uite că pentru anul 2023 ne gândim pe locul 2 cu pacea, pentru că ați văzut lângă noi aici lucrurile sunt complicate", a spus generalei Cristian Barbu 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5632 secunde