România va fabrica rachete de ultimă generație

181
România va fabrica rachete de ultimă generație - rachete-1651673146.jpg

Articole de la același autor

Rachete interceptoare SkyCeptor vor fi fabricate la Ploiești. Compania Naţională Romarm, Electromecanica Ploieşti şi Raytheon Missiles & Defense au semnat miercuri un memorandum prin care se angajează că vor fabrica rachete interceptoare SkyCeptor în România.


„Conflictul militar de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public privat cu industria de apărare între statele NATO şi ale Uniunii Europene reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung”, a spus Florin Spătaru, ministrul economiei, în cadrul conferinţei de semnare a memorandumului.

Potrivit Antena3.ro ministrul economiei a mai afirmat că România va deveni prima ţară care ar putea folosi pe teren cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antiaerian şi antirachetă Patriot.


El a participat, alături de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la sediul Electromecania Ploieşti, la ceremonia de semnare a memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm SA, Electromecanica SA şi Raytheon Missiles & Defense pentru fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6568 secunde