Rusia a impus embargo vinurilor moldovenești

95

Articole recomandate

Presa de la Chișinău a criticat, ieri, decizia Rusiei de a impune un embargo vinurilor moldovenești, considerând-o drept una politică, legată de apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. 

"Război total! Onișcenko anunță că vinurile din Moldova sunt interzise în Rusia pentru o perioadă nelimitată", titrează Timpul. Motivul oficial al interdicției este existența unor plângeri ce vizau calitatea produselor alcoolice livrate, anunța, marți, ITAR-TASS. Agenția rusă pretinde că examinează 80.000 de sticle de alcool din Repu-blica Moldova. Onișcenko a criticat activitatea Ministerului Agriculturii de la Chișinău, care în opinia sa nu și-ar fi făcut treaba.

Embargoul asupra vinurilor moldovenești, o spun toți experții, dar și nespecialiștii, este o decizie politică, legată de apropiatul Summit de la Vilnius, un instrument de șantaj, scrie și Evenimentul Zilei Moldova. De ani buni, Kremlinul folosește presiunile economice și șantajul ca pe o bâtă împotriva țărilor care au scăpat din îmbrățișarea imperiului și doresc să-și croiască propriul destin, mai scrie EVZ Moldova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6083 secunde