Rusia a lansat cu succes un satelit militar

2661
Rusia a lansat cu succes, ieri, un satelit militar, într-o operațiune care a fost amânată trei săptămâni, după eșecul lansării unei rachete Proton, a anunțat Agenția spațială rusă Roskosmos.
"O rachetă Proton-M lansată de la cosmodromul Baikonur (Kazahstan) la 2.47, ora Moscovei (1.47, ora României) a plasat pe orbită un satelit pentru Ministerul Apărării", a informat Roskosmos într-un comunicat.
Racheta urmează să se separe de etajul său superior "Briz-M" la 7.48 GMT (10.48, ora României), o operațiune delicată care a eșuat în trecut, a adăugat Roskosmos.
Agenția spațială a suspendat temporar luna trecută toate lansările de rachete Proton-M echipate cu un etaj superior "Briz-M", după pierderea unui satelit de telecomunicații la 18 august.
Șase zile mai târziu, un vas cargo Progress care transporta mai multe tone de material și alimente pentru aprovizionarea Stației Spațiale Internaționale (ISS) s-a prăbușit la 325 de secunde după decolarea de pe cosmodromul Baikonur, în urma unei defecțiuni a motoarelor.
Prin urmare, mai multe lansări de rachete Soyuz au fost amânate, următorul zbor cu oameni la bord fiind programat la 14 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde