Rusia pregătită să prelungească azilul lui Snowden

81
Rusia pregătită să prelungească azilul lui Snowden - edwardsnowden-1405152050.jpg

Articole recomandate

Fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate /NSA/ americane Edward Snowden se poate aștepta la prelungirea azilului său acordat de Rusia în următoarele câteva zile, a declarat vineri un oficial din serviciul rus de imigrație, informează DPA.
"Eu văd nicio problemă cu cererea" sa, a declarat Vladimir Voloh citat de agenția de presă Interfax. "Viața lui Snowden este încă în pericol. Prin urmare, avem o bază pentru a-i aproba cererea".
Avocatul lui Snowden Anatoli Kucerena a declarat miercuri că clientul său a depus o cerere pentru prelungire la Serviciul de Migrație rus.
Snowden, 31 de ani, a primit statutul de refugiat temporar în Rusia după ce a sosit la Moscova în iunie 2013. Azilul acordat pe un an și care poate fi reînnoit expiră la 31 iulie, a declarat Kucerena, potrivit Agerpres.ro.
Fostul analist de informații a provocat senzație anul trecut după dezvăluiri privind un program de supraveghere masivă a telecomunicațiilor și emailurilor derulat de fostul său angajator, NSA.
El a fost ulterior acuzat de Statele Unite de spionaj și furt de proprietate de stat, care se pedepsește cu până la 30 de ani de închisoare.
Snowden se afla atunci în Hong Kong dar a reușit să scape cu un zbor Aeroflot spre Moscova, în ciuda faptului că Statele Unite i-au revocat pașaportul. Decizia Rusiei de a-i acorda azil a provocat o ruptură în relațiile dintre Moscova și Washington.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.912 secunde