RUSIA și UCRAINA, în prag de RĂZBOI

133
RUSIA și UCRAINA, în prag de RĂZBOI - protesteucraina2-1399113569.jpg

Articole recomandate

Rusia susține că nu mai are influență asupra militanților proruși din Ucraina. Declarația vine la numai o zi după incidentele sângeroase din Odesa, în care nu mai puțin de 40 de oameni și-au pierdut viața. 31 de oameni au murit într-un incendiu izbucnit la Bursa de Mărfuri, iar alții au fost uciși în ciocnirile de stradă între milițiile proruse și susținătorii regimului de la Kiev. Haosul s-a extins de la Slaviansk, unde, ieri, armata ucraineană a inițiat o ofensivă împotriva separatiștilor. Guvernul a precizat, în această dimineață, că nu va reduce presiunea indiferent de ce s-a întâmplat la Odesa.Rusia "a pierdut influența" asupra militanților proruși din Ucraina, afirmă Kremlinul, subliniind că organizarea scrutinului prezidențial ar fi "absurdă" date fiind violențele actuale, informează MEDIAFAX, citând AFP.


"Organizarea alegerilor prezidențiale pe 25 mai ar fi absurdă, în contextul intensificării violențelor", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei.


"Rusia nu știe ce poziție să aibă față de situația din Ucraina. Moscova a pierdut influența asupra comunităților rusofone din Ucraina și nu mai poate convinge militanții să predea armele", a subliniat Peskov, acuzând Kievul și Occidentul că susțin violențele din Ucraina.


"Kievul și susținătorii occidentali provoacă vărsarea de sânge și poartă responsabilitatea directă", a insistat oficialul rus.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5605 secunde