Rusia va trimite la ONU dovezi privind folosirea armelor chimice de către opoziția din Siria

36
Rusia va trimite la ONU dovezi privind folosirea armelor chimice de către opoziția din Siria - sergheilavrov-1379522104.jpg
Rusia va trimite Consiliului de Securitate al ONU dovezile pe care le are cu privire la folosirea armelor chimice de către forțele de opoziție siriene în atacul de la 21 august din apropiere de Damasc, a declarat, miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, transmite EFE, citat de Agerpres.ro.

'Toate acestea, desigur, le vom prezenta Consiliului de Securitate al ONU', a afirmat Lavrov, răspunzând la întrebările jurnaliștilor privind datele primite, marți, la Damasc, de adjunctul său, Serghei Riabkov, din partea autorităților siriene.

Potrivit lui Lavrov, materialele predate lui Riabkov confirmă faptul că evenimentele de la 21 august au avut un caracter provocator. Șeful diplomației ruse a subliniat că, personal, nu a studiat încă documentele, dar că acestea vor fi analizate de către experți.

'Avem suficiente dovezi că rapoartele privind armele chimice reflectă faptul că opoziția recurge frecvent la astfel de provocări pentru a determina o intervenție (străină)', a spus el.

Riabkov, care a fost primit miercuri, la Damasc, de președintele Bashar Al-Assad, a afirmat că a explicat părții siriene 'detaliile acordului la care au ajuns miniștrii de externe rus, Serghei Lavrov, și american, John Kerry, la Geneva' privind plasarea sub control internațional a armelor chimice deținute de Siria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Actual : Costa Concordia, repusă pe linia de plutire
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Actual : Sofia le cere europenilor solidaritate
Pagina a fost generata in 1.1412 secunde