S-a dat startul campaniei electorale în Venezuela

115
S-a dat startul campaniei electorale în Venezuela - nicolasmaduro-1364990493.jpg
Președintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că defunctul lider venezuelean Hugo Chavez, decedat la începutul lunii martie, în urma unei boli incurabile, i-a dat binecuvân-tarea sa înainte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale, prevăzute pentru 14 aprilie, relatează Bloomberg.

Maduro a mărturisit că, atunci când se ruga într-o capelă din localitatea natală a lui Chavez (statul Barinas), o pasăre a intrat în lăcaș și a făcut trei cercuri în jurul capului său, iar apoi a început să cânte. Potrivit lui Maduro, în acel moment, el a simțit prezența lui Chavez. "Am simțit binecuvântarea sa și că îmi spune: «Astăzi începe lupta, mergi spre victorie»", a spus acesta la un miting al susținătorilor săi.

În Venezuela, a fost lansată, marți, campania prezidențială, principalul contracandidat al lui Maduro, pe care Chavez încă în timpul vieții îl desemnase succe-sor al său, fiind guvernatorul provinciei Miranda, Henrique Capriles.

Potrivit sondajelor de opinie, la ora actuală, Maduro înregistrează un avans important în fața lui Capriles. Diferența dintre candidați variază între 11 - 20% din sufragii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Actual : Venezuela își ia adio de la Hugo Chavez
Pagina a fost generata in 0.3409 secunde