Salariile funcționarilor publici francezi vor rămâne înghețate pe parcursul lui 2013

148
Salariile funcționarilor publici francezi  vor rămâne înghețate pe parcursul lui 2013 - franta-1360336661.jpg
Ministrul Funcției publice din Franța a anunțat oficial că în 2013 nu se va efectua actualizarea în funcție de rata inflației a salariilor, înghețate încă din 2010, transmite AFP, menționând că decizia vizează 5,2 milioane de persoane și riscă să sporească nemulțumirea în cadrul unui segment de populație care a votat masiv în favoarea președintelui socialist François Hollande. 


"Nu se va pune problema unei recalculări a punctului de salarizare pentru 2013", a afirmat ministrul socialist Marylise Lebranchu, la capătul unei întrevederi cu sindicatele, adăugând că o indexare "nu ar fi fost compatibilă cu evoluția din domeniul financiar".

Punctul de salarizare nu s-a mai modificat de la ultima creștere cu 0,5% din 2010. Potrivit Curții de Conturi, o creștere de 1% a punctului de salarizare ar crește cu 800 de milioane de euro masa salarială a bugetarilor (80,6 miliarde de euro în 2013).

Circa 126.000 de angajați care erau blocați la salariul minim vor putea beneficia însă de o creștere a punctului de salariu, conform ministrului. Guvernul nu exclude nici revenirea asupra deciziei de a nu mai plăti prima zi de concediu medical, o măsură decisă de guvernul precedent de dreapta și contestată vehement de ansamblul sindicatelor.

Conform sindicatului CGT, dacă nimic nu se schimbă, 1,5 milioane de salariați, adică 30 la sută din funcționarii publici, vor avea salariul minim la 1 ianuarie 2014. Cele opt organizații sindicale urmează să se reunească pentru a decide un răspuns comun după aceste anunțuri considerate "dezamăgitoare".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4772 secunde