Concurs Șantierul Mamaia e gata pentru încă un sezon estival

775

Articole de la același autor

Pentru al doilea an consecutiv, stațiunea Mamaia rămâne un imens șantier de construcții. Din ce în ce mai puține spații verzi fac față asaltului imobiliar de proporții, lucrările din 2008 debutând încă de la primele zile însorite din ianuarie.
Marea problemă rămâne iarăși sincronizarea. Cele mai multe vile și blocuri de lux au ca termen de finalizare lunile februarie – mai 2008/2009.
Asta înseamnă că primii turiști de pe litoral, care vor veni încă din luna aprilie, vor avea ocazia să se plimbe relaxați printre mormane estetice de BCA ecologic, macarale silențioase, con-trolate prin telecomandă și forță de muncă prietenoasă.
Cel puțin vor avea ocazia să râdă de cei care vor veni la vară în Mamaia, întrucât și pe aceștia din urmă îi așteaptă același decor.
Cei mai ghinioniști sunt însă cei care s-au mutat deja în apartamentele rezidențiale din Mamaia. Panorama lacului Siutghiol, promisă în pliantele promoționale, s-a transformat acum într-o panoramă a șantierului învecinat. Tot ce pot să facă este să se roage ca izolația fonică să fi fost făcută cu responsabilitate.
Nu peste tot merge totul așa cum trebuie. Multe "vile turistice" au rămas în același stadiu ca în prima parte a lui 2007. Developerii au rămas fără bani și s-au decis să ia o pauză, nu înainte de a șterge de pe panourile informative datele de finalizare a lucrărilor.
În alte locuri însă, lucrările se desfășoară în viteza a 6-a. În urmă cu circa 9 luni, complexul rezidențial "Mamaia Summerland" era compus din 6-7 fundații și câteva schelete de ciment de maximum două etaje. Ieri, peste 100 de muncitori lucrau de zor în/pe/în jurul a 7 blocuri de șase etaje, aproape finalizate.
Deși suntem europeni de aproape 13 luni, multe construcții se desfășoară încă în cel mai dulce stil românesc. Astfel, muncitorii din punctul A aruncă tot molozul și toți sacii goi de ciment în dreapta. Dacă muncitorii din punctul B sunt într-o pasă bună preiau gunoiul celor de la punctul A și îl aruncă, împreună cu propriile deșeuri, tot spre dreapta. Dacă șantierul din punctul C este depărat de cel din punctul B, se formează o mică groapă de gunoi, pe care nimeni nu se sinchisește să o curețe. Desigur, toate deșeurile vor fi aruncate la finalizarea lucrărilor. Doar că lucrările se termină la anul, așa că molozul va fi parte integrantă a stațiunii Mamaia pentru încă un sezon estival.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2316 secunde