Șase suspecți de terorism, arestați în Ungaria

112
1
Șase suspecți de terorism, arestați în Ungaria - politia-1448387997.jpg

Articole recomandate

Șase indivizi care aveau arme automate și substanțe explozive au fost arestați preventiv în Ungaria, în cursul unor operațiuni pentru combaterea terorismului, informează Realitatea.net.


Arestările au avut loc în ultimele zile, în cursul unor operațiuni efectuate de Unitatea ungară pentru combaterea terorismului (TEK). Asupra celor șase suspecți au fost găsite arme automate, substanțe explozive și muniție.

Serviciile de securitate ungare au intensificat activitățile de monitorizare după atacurile teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie, în care au fost ucise cel puțin 130 de persoane.

Toți imigranții din Orientul Mijlociu și din Africa prezintă risc terorist, dat fiind că nu li se cunosc identitățile, a afirmat premierul Ungariei, Viktor Orban, într-un interviu acordat site-ului Politico.eu, potrivit Mediafax.

"Țările din cadrul NATO și Uniunii Europene sunt în război cu islamiștii din Orientul Mijlociu și din Afganistan. De aceea, este destul de logic ca inamicii să încerce să trimită combatanți printre imigranții care vin în Europa", a declarat Orban. În opinia liderului de dreapta de la Budapesta, toți imigranții extracomunitari prezintă un anumit risc terorist.

"Toți imigranții prezintă amenințări de securitate, pentru că nu știm cine sunt. Dacă primești mii sau milioane de oameni neidentificați în propria casă, riscul terorist crește semnificativ", a subliniat Orban. "Obiectivul prioritar, după atentatele de la Paris, este securizarea frontierelor Uniunii Europene și verificarea tuturor celor care vin", a insistat premierul Ungariei.


Comentează știrea

ismailviabrussel
25 noiembrie 2015
va veni riscul mare !

Interese ne intere conflicte de razboi O.N.U. Trebuie sa puna stop iar toti emigranti din orientul mijlociu mutati an tarile vecine arabe .de ce credeti ca jihadisti iss a ocupat siria ca combata europa asa ca riscul creste mare este vina si a consiliu european tinta nr.1

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1288 secunde