Schimbarea climatică, o ameninţare la adresa umanităţii

92
Schimbarea climatică, o ameninţare la adresa umanităţii - schimbare-climatica-1689686480.jpg

Articole de la același autor

Schimbarea climatică reprezintă o ameninţare la adresa umanităţii care necesită un nou tip de cooperare între China şi Statele Unite, în pofida diferendelor, a declarat, marţi, la Beijing, emisarul special american pentru climă, John Kerry, relatează AFP.

John Kerry, care a sosit duminică în China, s-a întâlnit marţi cu şeful diplomaţiei chineze Wang Yi, în timp ce cei doi principali poluatori ai planetei încearcă să reînnoiască dialogul după luni de răcire a relaţiilor diplomatice.

Cei doi responsabili şi-au strâns mâna şi au schimbat câteva cuvinte înainte de a începe o întrevedere la Palatul Poporului, o clădire impunătoare care domină Piaţa Tiananmen, notează AFP.

„Sunteţi vechiul nostru prieten”, i-a spus Wang Yi lui John Kerry, care se bucură de o relaţie destul de cordială şi neîntreruptă cu China. Fost secretar de stat, emisarul american efectuează a treia vizită la Beijing de la preluarea mandatului, în 2021.

„Clima, ştiţi, este o problemă globală, nu o problemă bilaterală. Este o ameninţare la adresa umanităţii”, a declarat Kerry, într-un moment în care anumite regiuni din emisfera nordică trec printr-un episod de temperaturi extreme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3288 secunde