Scrutin istoric în Sudan

285
Scrutin istoric în Sudan - f2f7143f29f7c1ecb3409b80bf8d214f.jpg

Articole recomandate

Alegătorii din sudul Sudanului votează, începând de ieri, într-un referendum care ar putea duce la secesiunea celei mai mari țări din Africa.
Circa patru milioane de alegători, care locuiesc în sudul Sudanului, în zonele din nord sau în străinătate, sunt așteptați la urne pentru a vota în favoarea menținerii unității țării sau a secesiunii, într-un scrutin istoric care pune în discuție granițele moștenite din perioada colonială.
Birourile de vot vor fi deschise între orele locale 8.00 și 17.00 (7.00 - 16.00, ora României), scrutinul urmând să dureze o săptămână. Pentru aprobarea secesiunii este necesară majoritatea simplă a voturilor, însă pentru validarea opțiunii de menținere a unității țării este necesar votul a cel puțin 60 la sută dintre alegătorii înscriși în listele electorale.
Scrutinul reprezintă unul dintre punctele esențiale ale acordului de pace global care a pus capăt, în 2005, celui de-al doilea război civil dintre nordul musulman și majoritar arab și sudul afrocreștin. Conflictul s-a soldat cu două milioane de morți și patru milioane de refugiați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7388 secunde