"Generalul" Miu nu mai vrea:

"Se apropie Bacul, pregătiți șpaga!"

3561
6

Articole de la același autor

Întâlnirea cu diriginții claselor a XII-a din județul Constanța provocată, ieri, de inspectorul școlar general prof. Petrică Miu și care s-a desfășurat la Palatul Copiilor, a adus în discuție mita de la bacalaureat.

Tot jurnaliștii i-au sugerat o astfel de acțiune și ne bucurăm că a recunoscut public acest lucru. Pe forumul site-ului Ministerului Educației, constănțenii ridică problema sumelor care au început să se colecteze pentru așa-zisul protocol ce trebuie asigurat membrilor comisiilor de examinare la bacalaureat. Vedeți mai jos, concret cum s-a pus problema.
Și, pentru ca ședința să capete "greutate", la prezidiu i-a stat alături "generalului" comisar Deliana Stanciu, reprezentanta Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.
Întâlnirea a început destul de… tare, prof. Miu declarând că este adeptul normalității și s-a săturat să vadă procente de promovabilitate de 99%. "Nu cred în asemenea bacalaureat! Nu putem să-i mai privim în ochi pe acei copii buni, care învață și care iau un 8,50, în timp ce chiulangiii le râd în nas cu note de 9,50. Nu sunt de acord să-i punem pe picior de egalitate!".
De partea cealaltă, comisar Stanciu le-a făcut cunoscut celor prezenți că, deși nu intră în competențele direcției pe care o reprezintă, ei pot primi și da curs eventualelor reclamații depuse de părinți, aruncând voalat, "în joc" și o posibilă organizare a unui flagrant.

Și președinții de comisii sunt vinovați!
Prof. Alexandru Bujeniță, cadru didactic cunoscut în învățământul constănțean, a adus în discuție diferența mare față de procentele din anii anteriori, care era de 60-67%. "Dacă s-ar reintroduce admiterea în facultăți ar dispărea interesul pentru note mari la bac, deci, implicit, și mita!". Și o altă problemă foarte gravă, ridicată și de prof. Doina Munteanu, de la catedra de biologie a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", fost inspector șef adjunct, este cea a mofturilor și a pretențiilor președinților de comisii de examinare care vin din țară și care pretind hoteluri de multe stele, atât pentru ei, cât și pentru neamurile lor, mașini luxoase cu care să se deplaseze și, la final, mai cer și chitanțe pentru a le deconta la inspectoratele de care aparțin.
Dar asta nu îi absolvă pe supraveghetori de vina de a fi mult prea îngăduitori, de-a dreptul orbi, dar motivați.
În final, inspectorul general, care va fi și președintele Comisiei județene de bacalaureat, a afirmat că va schimba atât centrele de evaluare, dar și "compoziția" comisiilor "cu oameni responsabili, pentru a nu mai avea o imagine atât de proastă chiar la nivel național!".
***
Motivul ședinței este alexandructa!
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=104528

Alexandructa, 13 martie: "Cum e pe la voi la licee, ați început să strângeți bani de protocol ceva, vi s-a cerut? La mine la liceu s-a hotărât să dăm acum 5 milioane ptr banchet și protocol, trebuie să îi dăm zilele astea. Ni s-a zis că asta e ptr protocol, ptr șeful de comisiei care vine, ptr profii de la oral... nu înseamnă că ne-am aranjat bacu’. La oral a zis că nu cred că mai strâng alții bani, o să dea din aștia, dacă ajung, dar banii ăștia sunt ca să luăm toți și să luăm note bunicele, cine vrea ptr 10 o să dăm atunci alți bani. De asemenea, ne-a zis să avem în fiecare zi la examen cel puțin 500 de mii la noi, cam 500-1 milion ca să strângem în clase să dăm la supraveghetori... să nu venim cu cărți la noi cu rezolvările, să le facem fițuici, se fac la un centru din asta special din oraș și cred ca si la altele, sunt mai multe probabil, și să le punem pe unde putem... A fost ședință de instruire zilele astea, cu părinții care se ocupă de bac anul ăsta, a făcut doamna care s-a ocupat anul trecut de tot și a fost super bine, s-a copiat pe rupte, au fost niște note extrem de mari, cea mai mică medie din liceu la bac fiind 8,76 (au fost 8 medii sub 9, din 230 de elevi ai liceului)".
Trei zile mai târziu, după ce s-au luat unii de el că a publicat așa ceva pe site-ul ministerului: (…) "Toți prietenii și cunoștințele cu care am vorbit de pe la majoritatea liceelor din oraș au strâns deja sau dacă nu, s-a pus oricum problema și trebuie să strângă. Io am crezut că și pe la voi e așa, în fine, poate în țară e mai corectitudine, în Constanța chiar nu e nicăieri, dacă v-aș spune câți bani și cadouri am dat în liceu și câte le-am luat unor profesori și mai ales dirigintei, care are acum și plasmă în casă și mobilă nouă și telefon mobil și altele, chiar nu m-ați crede, deși e adevărat…".
Pe 17 martie, alexandructa a venit cu precizări: "Sincer să fiu, am mai și zis, nu știu ce e în alte orașe, nu cunosc situația, dar presupun că este la fel, în Constanța este corupție foarte mare, orice e posibil. De curiozitate intrați pe edu, pe situl de bac http://bacalaureat.edu.ro/2008/rapoarte/ și vedeți acolo în ultimii ani, la mediile de la bac, în ordinea mediilor, să vedeți câte medii extrem de mari sunt, peste 9,70 chiar 9,90 și ceva. Sunt licee, printre care și liceul la care sunt eu, la care nu s-au luat medii mai mici de 8,70 în ultimii ani. Cum explicați așa ceva, asemenea medii, asta înseamnă că toți învățăm, suntem genii, chiar nu vă pune un semn de întrebare, că este practic imposibil din 230 de elevi ai liceului, la bac, vreo 220 să ia medii peste 9, dacă tot spuneți că nu se dau bani și nu se copiază, e totul corect" (…).

Comentează știrea

27 octombrie 2011
Mesquite

Primesc vederea de o multime de idei importante despre # categorie sunt descoperite la www.cugetliber.ro . Imi place ceea ce voi sunteti prea . Astfel de munca si de raportare inteligent ! Tine-te baieti superba fabrica -am incorporat voi la blogroll-ul meu . Cred ca va imbunatativaloarea de site-ul meu : ) In acelasi timp, ma bucur la consiliere pentru a revizui aceasta legatura intr - [url=http://meetinthelobby.com/uploads/buying-lipitor-online.php]buying lipitor online[/url]

28 octombrie 2011
Irvine

I a lua ochii de un numar mare de idei solide despre # categorie sunt descoperite la www.cugetliber.ro . Va multumim pentru schimbul de gandurile tale , nu am gandesc la acest lucru inainte , tine posta amice ! In plus, Mi-ar recomanda pentru a revizui acest blog : [url=http://edwinoutwater.com/wpau-backup/data/post427.php]invisible spy software for mobile[/url]

8 decembrie 2011
In cazul in care pot cumpara ieftin cartusul de cerneala compatibile pentru brother tn 2175

Buna ziua ! In cazul in care pot cumpara un cartus compatibil pentru brother tn 2175 Aceasta prins Forumul meu : [url=http://www.filpan.ru] blit cartus brother tn 2175 [/url] Poate incerca sa cumpere [url=http://www.filpan.ru] Cartus de toner brother tn 2175 [/url]

11 decembrie 2011
In cazul in care pot cumpara ieftin cartusul de cerneala compatibile pentru canon mf 4450.

Cumparata pentru mine saptamana trecuta , Xerox -canon mf 4450, cartus a fugit afara si ce sa fac acum ? L-am sunat in diferite organizatii , au spus ca nu ar putea ajuta , noi ar trebui sa cumpere doar un cartus nou ! Numai gasite aici - [url=http://www.filpan.ru] ieftin compatibil cartus de toner canon mf 4450[/url]. Ei pot cumpara cartusul de canon mf 4450 Fabrica de calitate ! I-am cumparat un cartus canon mf 4450, Calitatea este foarte fericit !

23 decembrie 2011
Why MBT Shoes Are Various

[b]mbt canada [/b] Additionally a lot more, regular footwear acts as a stabilizer so the leg and torso muscle tissues develop into lax. They no extended need to function to assistance us in an upright way. The weakening of these muscle tissue is related with back again and neck pain.

5 februarie 2012
Unde pot cumpara un cartus de ieftin brother tn 2235

Buna ziua ! Unde pot cumpara un cartus de ieftin compatibil brother tn 2235 Care a prins forumul meu : [url=http://www.filpan.ru] ieftin cartusul de cerneala brother tn 2235 [/url] As dori sa gaseasca aici [url=http://www.filpan.ru] Cartus de toner brother tn 2235 [/url]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6811 secunde