Secesioniștii catalani îl susțin din nou ca lider pe Carles Puigdemont

183
Secesioniștii catalani îl susțin din nou ca lider pe Carles Puigdemont - secesionisti-1525611854.jpg

Articole recomandate

Politicienii secesioniști din Catalonia îl susțin din nou pe Carles Puigdemont ca șef al guvernului provincial, în ciuda avertismentelor Madridului, informează Reuters.

Puigdemont se află la Berlin, în așteptarea unei decizii a justiției germane privind extrădarea sa în Spania, iar sâmbătă s-a întâlnit cu Eduard Pujol, purtător de cuvânt al grupului parlamentar "Junts per Catalunya" ("Împreună pentru Catalonia") din legislativul regional de la Barcelona. Pujol a scris ulterior în rețeaua Twitter că deputații pro-independență doresc să voteze numirea lui Puigdemont ca președinte al cabinetului catalan, cel mai târziu pe 14 mai.

Guvernul Spaniei a organizat în decembrie anul trecut alegeri în Catalonia, încercând să oprească mișcarea pentru independență, dar separatiștii au reușit să obțină din nou majoritatea. Din octombrie, când Madridul a destituit guvernul regional catalan, Puigdemont a părăsit Spania. Premierul spaniol Mariano Rajoy a respins de mai multe ori posibilitatea unei guvernări autonome a Cataloniei de către un lider aflat în exil. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3876 secunde