Președintele Iranului avertizează:

"SUA vor regreta mai mult ca oricând dacă abandonează acordul nuclear"

179

Articole recomandate

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a avertizat, duminică, SUA că vor regreta mai mult ca oricând dacă decid să iasă din acordul internațional privind programul nuclear iranian, așa cum a amenințat președintele american Donald Trump, relatează AFP.

"Dacă Statele Unite abandonează acordul nuclear, veți vedea în curând că vor regreta mai mult ca oricând în istorie", a spus Rohani într-un discurs rostit la Sabzevar. El a menționat că a dat "de mai multe luni ordinele necesare", mai ales Organizației iraniene a energiei atomice, în perspectiva deciziei lui Trump.

Președintele Trump le-a cerut europenilor ca până la 12 mai să găsească un nou text care să remedieze "golurile teribile", după cum consideră el, ale acordului din 2015, iar în caz contrar, SUA se vor retrage.

Acordul asupra programului nuclear iranian a fost încheiat în iulie 2015, la Viena, între Teheran și Grupul 5+1 (China, Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Rusia și Germania), înainte de venirea la Casa Albă a lui Donald Trump și reglementează activitățile nucleare ale Teheranului astfel încât să garanteze caracterul lor exclusiv pașnic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3408 secunde